Excursió al planetari.

Això era i no era un dia de desembre, quan, asustats pel mal temps, vàrem partir ben prest, amb un fred que pelava i creuant els dits, cap al planetari de Costitx. Tot just arribar, ens vam dirigir cap a les cúpules on, per primera vegada, tendriem el privilegi d’observar el sol de ben a prop. No tots vàrem tenir la mateixa sort ja que el cel es tapava per moments. Amb els nervis ens va entrar la gana i vàrem berenar. El segon intent, per fi, vérem com era el sol en realitat. Quan tots vàrem haver gaudit d’aquest moment, visitàrem una exposició d’una dels moltes coses que el sistema solar ens ofereix, els meteorits. Després va arribar el moment més esperat, la cúpula cinematogràfica. Allà observarem el principi del món i sobretot els estels i les constel·lacions. per un moment vàrem creure que estaven en un dels escenaris que vàrem recórrer. Tornarem a Campos meravellats, en paraules no es pot expressar el que vérem.

Advertisements

One Response to Excursió al planetari.

  1. frajoanballester ha dit:

    A les 9 h de matí vàrem partir cap al planetàrium de Costitx, el millor del món en cel proper. Quan vàrem arribar ens disposàvem a anar als telescopis, però només varen poder mirar a traves d’ells uns quants companys perquè el cel es va tapar molt ràpidament. Més tard vàrem anar a berenar, perquè hi havia gana!. Després de berenar vàrem entrar a mirar l’exposició de meteorits que havien caigut a Mallorca i ens van explicar com els meteorits poden extingir una espècie com els dinosaures, que varen ser extingits per un meteorit de més de 20 km.
    Ens van explicar la procedència dels cometes…..un món fascinant! Seguidament vàrem anar a veure un vídeo on ens explicaven com es formaven les constel•lacions i que significaven per els Grecs antics. Diversos pobles creien veure la figura d’un lleó al cel, d’aquí prové el nom de dita constel•lació. A l’altre vídeo ens varen explicar la formació de planetes, forats negres, cometes, etc. En sortir vàrem anar cap als telescopis i vàrem poder mirar tots!! A través de la lent es podien veure les taques solars, va ser impressionant! A la 13:30 h vàrem partir cap a casa!
    Va ser una sortida molt interessant en la qual vàrem aprendre moltes coses!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: